moos'made
adj.

made, prepared or pimped by Moos: a moosmade stamp

6 september 2013

Een weddenschap met Ikea...

Een tijdje geleden zag ik op Marktplaats een mooie stoel. Deze stoel om precies te zijn...De stoel fascineerde me. Want had ik 'm niet ergens op een design-meubel-site gezien? Wat was de ontwerper? Ik googlede me suf, maar vond geen ontwerper of merk.

Wel een aantal soortgelijke stoelen, maar nog steeds niet de informatie die ik zocht. Wie was de ontwerper van deze "vintage wire chair"?! Ik móest het weten!

Ik deed een oproepje op Twitter en Instagram en kreeg diverse reacties. In eerste instantie ook hier geen concrete info, maar wel de tip eens contact op te nemen met Artifacts in Eindhoven. En dus stuurde ik hen een mailtje. Met die ene simpele vraag!

Er kwam ook een heel simpel antwoord: Ikea! De stoel was van Ikea!

Haha, wat een grap. Design stoel, Vintage Wire Chair, Uniek Scandinavisch ontwerp, al deze omschrijvingen heb ik gezien... Klopt natuurlijk ook allemaal, maar dan wel "gewoon" van Ikea dus!

Althans... dat zeiden ze bij Artifacts.
De mensen van de Ikea webcare afdeling zeiden iets anders...


Op Instagram en Twitter had ik inmiddels gemeld dat iemand mij had verteld dat het een Ikea-stoel was. Dat werd vrijwel direct door een aantal mensen bevestigd.

Oké... Een aantal mensen zegt "ja, Ikea!", maar Ikea zegt "nee, niet van ons"... Wie had gelijk? Er ontstond een heuse weddenschap met de Ikea-klantenservice!

Als ik de naam en/of ontwerper kon geven van deze mooie stoel, zou ik een "passende beloning" krijgen, haha... "Moos on a mission" :)

Een paar dagen later vond ik, met hulp van Artifacts!, de naam en de ontwerper van de stoel! Dát moest ik Ikea laten weten!


 Er volgde een heel leuk tweet-gesprek!
(o.a. deze tweets)
En terwijl ik een tegoedbon voor een ijsje of een hotdog verwachtte (en dat al heel leuk had gevonden!), ontving ik vandaag een mooi boek van Ikea! Feestelijk ingepakt en er zat ook nog een persoonlijk kaartje bij. Het leek wel of ik iets besteld had in een leuke webshop! 


Dank jullie wel ^MF, ^JH en ^EK van het @IkeaHelpt webcare-team
Wat een super-service! Ik was al Ikea-fan, maar ben dat nu nog meer natuurlijk... :)

Inmiddels heb ik online een heel mooi exemplaar van de stoel gescoord. 
Een witte! Voor maar € 5,-


Een stuk goedkoper dan hij in 1985 in Zweden was... 

 (129,- Zweedse Kronen is nu ca. € 19,-)

En misschien nog wel leuker... een fractie van wat de stoel tegenwoordig blijkbaar opbrengt op veilingen en kost in design winkels! Hoe dan ook... Kostbaar of niet... Deze mooie "fåtölj" komt lekker bij ons thuis! Zodat ik er elke keer met een glimlach naar kan kijken, haha!

De kracht van Social Media... ik ben fan!

Dat ik niet de enige ben die enthousiast is over het webcare-team van Ikea, lees je op het blog van #lirelasuite. Leuk stuk en heel herkenbaar!

Enne, vind je het ook zo'n leuk stoeltje?!

Het exemplaar bovenaan deze blogpost staat (terwijl ik dit typ) nog gewoon op Marktplaats... (hij is volgens mij nog niet verkocht en bovendien wit en niet blauw zoals hij op de foto lijkt...)

En er staat er nóg 1 op Marktplaats!

Ik ga verder met speuren... naar het bijpassende tafeltje..................................... :)

11 opmerkingen:

 1. Hahaha, wat leuk van Ikea! Daar word ik ook nog meer fan van! En het is een heel leuk stoeltje, jammer dat ik er geen plaats voor heb, anders had ik 'm gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee, wat toevallig die heb ik ook op Marktplaats gekocht voor weinig. Ik wist toen niet dat de stoel van de Ikea was. Ik zag het laatst toevallig wel op Twitter voorbij komen, dat iemand het erover had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig leuk verhaal!
  Dit ga ik straks aan 'Donald' voorlezen :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. +1 voor IKEA! :-) Leuke stoel & meteen een goed verhaal erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik heb er ooit ook een gehad trouwens. toen ik nog thuis woonde. In een grote opruimwoede eens naar de kringloop gegaan. Maar idd IKEA.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha wat grappig! Leuk dat ze ook echt een weddenschap met je aangaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. de kracht van social media :) geweldig toch! Super van "de leuke blauwe winkel" zoals de kinderen Ikea hier noemen :))
  Geniet van je cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi. Wat een zoektocht! Ik kocht in 1986 twee van die stoeltjes in het zwart bij IKEA. Samen met een tweezitsbankje. Dat is er dus ook nog! Ik heb er veel plezier van gehad. Inmiddels zijn bankje en stoelen via vrienden en/of kringloop uit mijn gezichtsveld verdwenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super verhaal en hij staat inderdaad nog op Marktplaats, maar de prijs is wel wat omhoog gegaan na jouw verhaal denk ik ;-)
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen