moos'made
adj.

made, prepared or pimped by Moos: a moosmade stamp

13 juli 2013

Sabbatical Summer - een pas op de plaats!


Hallo allemaal,

Het gaat steeds beter met Moosmade!

Meer publicaties, meer bekendheid, meer volgers, meer bestellingen, meer omzet. Leuke nieuwe producten en ontwerpen. Hartstikke leuk allemaal!

En tóch ga ik er even mee stoppen.
Tijdelijk. Even een -hoognodige- pas op de plaats!

De afgelopen drie jaar zijn heel heftig geweest. Onze zoon Bram werd geboren (na een spoed-keizersnede), ik zette Moosmade op en ik coördineerde op m'n werk de overgang naar een nieuw kaartverkoop-systeem en een nieuwe website... tussen al het gewone werk en mijn gezins- en sociale leven door...

Vooral erg leuke dingen, maar alles bij elkaar wel erg veel.
Té veel... Ik merk dat het me steeds meer energie kost i.p.v. oplevert omdat ik simpelweg te weinig tijd heb om me op te laden.

Om mijn hoofd wat beter "leeg" te kunnen krijgen, heb ik de afgelopen weken een cursus Mindfulness gedaan. Heel fijn om dingen bewust i.p.v. op de automatische piloot te doen. Nóg bewuster te leven. Ik kwam er steeds achter dat ik niet alleen veel druk vóel, maar het ook gewoon echt te druk héb... Dat is niet iets dat ik nog helemaal niet wist, maar wel iets wat nu nog duidelijker werd.

Kortom... Er moest iets veranderen! Daar was ik al mee bezig door te kijken naar tijdbesparende mogelijkheden (o.a. andere leverancier; geen stempels-op-maat meer), extra producten voor meer inkomsten zonder veel extra werk, etc. Maar aan het uitwerken en uitvoeren van die plannen kom ik
helemaal niet toe. Vrijwel al mijn "vrije" tijd gaat op aan de dagelijkse dingen rondom de shop.

Op zondagmiddag ga ik vaak niet met m'n gezin naar het bos, maar zit ik op zolder stempels te maken. Uit m'n werk zit ik niet op de bank, maar zit ik 's avonds nog uren achter de computer om mails te beantwoorden, de website up to date te houden, etc. Ik was daarom al van plan om gedurende onze vakantie de levertijd op de site te verlengen zodat ik even echt vrij ben (we gaan niet echt weg) maar dat is niet voldoende. Ik kreeg het steeds benauwder. Heel veel plannen, heel veel lieve mensen om me heen. Maar voor al die dingen eigenlijk geen of te weinig tijd.

Daarom heb ik besloten om in elk geval deze hele zomer te gebruiken om die plannen wél uit te werken. Maar ook al die dingen met m'n gezin en vrienden te doen waar ik te weinig tijd aan heb kunnen besteden. Commercieel gezien niet handig (het is hartstikke druk op de site), maar het móet. Ik móet nu even voor mezelf kiezen. En daarna... Daarna komt Moosmade weer!

Geen gemakkelijk besluit, maar wel een besluit dat ik móet nemen.
Ik hoop dat jullie het begrijpen!

Komende week (t/m 14 juli) is het nog gewoon mogelijk bestellingen te plaatsen (en te ontvangen ;)
Daarna een tijdje niet!

Mochten jullie vragen hebben, dan hoor ik het graag!

Groetjes,
Moniek

5 september 2013
Lees hier een update!

41 opmerkingen:

 1. Erg verstandig! Dat mindfulness is dus wel degelijk wat :-) Ik herken het verhaal. Misschien toch ook maar eens tijd maken voor wat vrij..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super besluit! Altijd maar door gaan ten koste van alles is nooit goed en je leeft bovendien niet om alleen maar te werken. Ik zou zeggen geniet van de komende tijd! En als je weer terug komt (met hernieuwde energie) zijn je fans er echt nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken je niet.. kwam hier via via..maar je verhaal over de Mindfulness komt mij ook heel bekend voor!
  Ik doe nu een training Compassie er achteraan. Mag ik je die van harte aanraden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele goede belangrijke keus, eentje die ik een half jaar geleden ook heb genomen! Kiezen voor jezelf en je gezondheid, want je zal zien dat je straks veel meer van alles kan genieten en dan weet je gewoon dat dit een super goede keus is! Ik wens je een top zomer toe, geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel begrijpelijk! Een pas op de plaats is verstandig én belangrijk... zeker als alles op de automatische piloot gaat (heel herkenbaar)... je moet weer leren genieten van de fijne kleine en belangrijke dingen, de rest komt wel weer... een fantastische zomer toegewenst. x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed zo meissie!
  Fijne zomer, Lfs Lies (blossom1975)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel goed, je geeft je grenzen aan. Niet makkelijk, wel noodzakelijk.
  Ik wens je veel goeds toe, rust, nieuwe inzichten en een mooie zomer.
  x Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heel verstandig besluit! Ik hoop dat de rust je goed doet, en je de benodigde energie geeft voor het uitwerken van je plannen. Heel veel succes daarmee, en geniet!
  Liefs, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is leuk om te horen van een grote Moosmade-fan :) Thanks!

   Verwijderen
 9. Heel verstandig om tijd voor jezelf te nemen. We zien je wel weer terug. Een rustige, zonnige zomer gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut!
   Duik ook niet onder hoor... maar even geen bestellingen! Raar, jammer en heerlijk tegelijk!

   Verwijderen
 10. Wat een enorm dapper en verstandig besluit! Geniet van je vrije tijd en je gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieverd! Das echt een heel goed, dapper en moedige stap van je! Het is zoooo belangrijk om jezelf niet voorbij te lopen, trust me, i know :) Heel veel tijd om te genieten gewenst, om tijd aan jezelf te besteden, aan je gezin, aan de mensen om je heen die je lief zijn. Zet um op schat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lieve woorden, dank je wel! Voelt ook echt goed! Raar en jammer, dat ook. Maar vooral goed. Adem halen!!!
   Fijne zomer!

   Verwijderen
 12. top besluit meis, en je bent zo goed, die drukte komt vanzelf weer op gang, met de dingen die je leuk vindt om te doen, waar je energie van krijgt. heerlijk! groot gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een stoer besluit! Je bent zelf het belangrijkste (en dan je gezin) dus ga er lekker van genieten!
  Een hele fijne zomer.
  groet,
  Kristel

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Klinkt als een goede beslissing hoor, anders zit je zo tegen een burn-out aan (of misschien is dat al wel zo) en het is heeeel moeilijk daar weer uit te komen.
  Ik wens je ontzettend veel sterkte, lekker uitrusten, nieuwe ideetjes opdoen, en tijd voor je gezinnetje en vrienden :)
  Succes!
  xx

  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu nog geen burn-out, maar wil ik inderdaad graag voorkomen. Nu kan ik dat nog zélf beslissen... als ik niet stop, beslist mijn lijf... :(

   Maar nu ben ik op tijd!

   Fijne zomer!

   Verwijderen
 15. Je gezin en je gezondheid is toch het belangrijkste. Werk is maar werk tenslotte. Gelukkig zijn en je goed in je vel voelen is de basis waaruit je verder kan. Kortom, verstandige keus! Focus is belangrijk. Beter een paar dingen heel goed doen dan alles maar half.

  Groeten,
  Esther (Luondo collega met de steunkousen)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een dapper besluit.Respect hiervoor.
  Geniet van je rust en je gezin. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Reacties
  1. Dank je wel!

   Heb jouw blog net ook even snel bekeken.
   Ook een hoop wijze beslissingen genomen, zo te lezen :)
   Succes met alles!

   Verwijderen
 18. Heidi uit Deventer16 juli 2013 om 17:25

  Goed gedaan Moniek! Je echte 'fans' komen heus wel terug na de zomer, die genieten ook van een vrije zomer. Die heb jij zeker verdiend als ik je verhaal zo lees! Geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ...zit even naar mooie spulletjes te zoeken en ontdek net je site. Prachtig!
  Heel herkenbaar verhaal, dit. Goed dat je even een pauze inlast en ik hoop dat je snel weer energie krijgt van wat je doet. Want ik wordt helemaal blij en hebberig van deze site!
  Trouwens, kan ik me ergens aanmelden voor nieuwe berichten op je site? Misschien kijk ik daar tussen alle mooie spullen wel helemaal overheen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Nancy, wat leuk dat je zo enthousiast bent!
   Als je op de hoogte wilt blijven, kun je me het beste volgen op Twitter/Facebook en/of dit blog :)
   Groetjes!

   Verwijderen
 20. heyy,
  ik ben vandaag achter deze site gekomen doordat ik post kreeg en er zat een 'echte post is zoveel leuker!' stempel op. ik was er helemaal weg van dus heb ik het opgezocht en toen kwam ik hierop. ik heb rondgekeken en heb nu al best een hoop wat ik meteen ga bestellen als je weer actief bent.
  rust nu dan nog maar lekker uit en geniet ervan!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je zo bij mijn site/blog terecht bent gekomen! Is inderdaad een heel leuk ontwerp van ankepanke!
   Leuk dat je van plan bent te bestellen als de shop weer open is. Als je mij volgt op Twitter/Facebook of dit blog, weet je als 1 van de eersten wanneer het weer kan :)

   Verwijderen
 21. Leuk om na Instagram ook hier eens van je te lezen. Hoop dat je mind al wat minder full is en je hebt kunnen genieten van de mensen om je heen deze zomer, najaar en zolang je daar nog zin in hebt! Daarna kom ik eens terug voor een mooie stempel uit je shop. En tot die tijd hier en op Instagram!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen