moos'made
adj.

made, prepared or pimped by Moos: a moosmade stamp

31 oktober 2009

verjaardag gezocht

Al sinds ik ben gestart met naaien (pfff, dat klinkt alsof ik al eeuwen bezig ben, het is pas een maand of 3... ;-), ben ik van plan een keer van restjes stof een vlaggetjes-slinger te maken. En restjes zou ik genoeg hebben na het uitvoeren van alle toekomstplannen!

Ik ben alleen veel te ongeduldig. En dus heb ik er nu, aan het begin van mijn naai-carrière, al een gemaakt... met 23 vlaggetjes van allemaal leuke stofjes die ik de afgelopen maanden op de kop heb getikt. Zonder patroon of voorbeeld, gewoon op gevoel.

Dat betekent dus 46 driehoekjes knippen, die op elkaar naaien en binnenstebuiten keren, de driehoekjes aan ca. 7 meter biaisband spelden en daarna het band aan de driehoekjes naaien. En om het geheel af te maken: een Moosmade-labeltje natuurlijk!

En nu maar wachten op de eerste verjaardag. Alhoewel... de eerste, dat is die van Rickert (mijn man). Misschien toch maar wachten op de verjaardag van Yara :-)


Misschien nog een tip: Ik heb aan de binnenkant van het biaisband strijkvlieseline gestreken voordat ik het band aan de vlaggetjes speldde. Daarna heb ik het band alvast -tussen de spelden- aan de vlaggetjes gestreken. Zo zaten de vlaggetjes al een beetje vast en kon ik dus zonder spelden naaien. Vond ik makkelijker.

De handleiding van Jente las ik pas nádat ik klaar was, maar is voor anderen wellicht nog wel op tijd ;-)

2 opmerkingen: