moos'made
adj.

made, prepared or pimped by Moos: a moosmade stamp

21 september 2009

smock-jurkje

Tijdens mijn zoektocht naar leuke (en vooral ook simpele) patronen, kwam ik een tijdje geleden op de site van de Vlaamse meisjesmama. Op die site vond ik o.a. een leuk jurkje met smock-rand. Zag er behoorlijk ingewikkeld uit dat smocken, maar op deze site (en andere sites) las ik dat het juist heel gemakkelijk is... en ach, ik vond het er zo leuk uit zien, dat moest ik proberen! Dit moet je doen: een aantal lijnen stikken met elastiek-garen in het spoeltje en gewoon garen als bovendraad, daarna de stof nat sproeien, het geheel strijken en klaar. Dat moest lukken!

Vorige week heb ik op de lapjesmarkt een stof met rood witte ruitjes gekocht. Speciaal voor zo'n jurkje. En inderdaad, het lukte... Gisteravond heb ik er 1 gemaakt. Zó schattig, die ruitjesstof. Natuurlijk met moosmade-labeltje. En om het helemaal af te maken heb ik er applicaties van Jip en Janneke (van de Hema) op gestreken!


Vanochtend wilde Yara natuurlijk meteen haar nieuwe jurk aan. Met Jip en Janneke-laarsjes eronder!
De knuffels in haar hand hebben we samen gemaakt. Of beter gezegd: in elkaar gezet. Het is een knutselpakket van de Action. Kost bijna niks maar geeft een hoop plezier.

De jurk is eigenlijk nog wat wat lang. Ik denk dat ik 'm dus iets korter ga maken... of ik maak er een soort shirtje met een rokje van of zo... wordt vervolgd!

4 opmerkingen:

  1. Die labels heb ik zelf gemaakt :-)
    http://moosmade.blogspot.com/2009/09/logo-wordt-label.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor het compliment! Ik heb allemaal stofjes klaar liggen waar ik leuke smock-jurkjes van wil maken, maar het komt er even niet zo van... maar als ik weer gesmockt heb, zal ik erover bloggen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen