moos'made
adj.

made, prepared or pimped by Moos: a moosmade stamp

19 november 2009

sloop-tekening

Na het zien van het "t-shirt met Yara's eerste poppetje" werd "schoonmama" heel enthousiast... "Dat wil ik ook wel... zo'n tekening op een kussensloop of zo!"

Deze weinig subtiele hint kon ik natuurlijk niet naast me neerleggen en dus kwamen ze er: twee echte Yaramade kussenslopen!

Deze tekeningen maakte ze vanochtend. Met haar naam erbij natuurlijk, want die kan ze sinds een week of twee helemaal zelf schrijven. En daar is ze heel trots op! (En wij natuurlijk ook :-)

De bovenste is voor opa en de onderste voor oma.

En dit is het resultaat!

Ik ben op zich wel tevreden, de plaatjes zijn duidelijk en glad, maar... ze zijn ook wat gelig. Ik ben er nog niet uit waar dat door komt. Te heet gestreken of gewoon een beetje geel omdat het een een print van een ingescande tekening is...

Heeft iemand hier ervaring mee?

6 opmerkingen:

 1. Bij mij lag het aan mijn bruine bakpapier: nadat je de tekening geprint hebt, fixeer je het geheel door er een stukje bakpapier op te leggen en erover te strijken. Dat bruine van mijn papier gaf af... Misschien ook jouw probleem?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn bakpapier is wit... dat kan het probleem dus niet zijn, vrees ik... nog meer ideeën?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij komt het door te warm strijken ja. Al zie je altijd wel iets kleurverschil op een witte achtergrond doordat transferpapier een beetje 'off white' is..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En zo`n lief zonnetje op mijn sloop slaapt zo lekker!!!We genieten er nog vele dagen,maanden en jaren van.En in onze caravan.......mee natuurlijlk alleen al om net trots te laten zien in het buitenland!!Onze Yara met haar crea moosmama.
  de oma van.????

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ minkeltje - ok, dan ga ik het binnenkort gewoon weer eens proberen... maar dan dus met een kouder strijkijzer... zal daarna laten weten wat het resultaat is! Thanks voor tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Minkeltje - ik had jouw blog (schandalig natuurlijk) nog niet ontdekt... nu wel! Leuk! Ga nu eens even lezen!!!

  BeantwoordenVerwijderen